Narghileaua: o experiență orientală extrem de populară. Descoperă ce presupune fumatul de shisha.

Narghileaua este cunoscută de mai multe secole, pentru prima oară fiind utilizată în Egiptul antic și India, înainte de secolul al XVI-lea.  A fuma shisha este un obicei sociabil care a fost reprezentat în mod predominant în lumea arabă de foarte mult timp și care este acum foarte popular și în Europa de zeci de ani. Spre deosebire de fumatul de țigări, shisha se concentrează pe o activitate comună dintre prieteni. Fumatul unei shisha este o activitate obișnuită, de obicei mai multe persoane împărtășesc o narghilea, fie în aer liber, în baruri și saloane de shisha sau la festivaluri. Mai mult, acum ea poate fi achiziționată de la un magazin de narghilea, astfel încât să te poți bucura în propria casă de această activitate.

Cum este construită shisha?

O narghilea este formată dintr-un vas de sticlă umplut cu apă pură, în cea mai mare parte se folosește apă simplă de la robinet, deși există acum arome care conferă aburului o notă specială, intensă. Vasul de apă se numește castron sau vază. O coloană de fum este atașată la vază, care este prevăzută cu o supapă de presiune pentru a lăsa aburul să iasă. Coloana de fum este realizată din metal, iar capul este atașat la partea superioară a coloanei. La rândul său, aceasta este realizată din sticlă, ceramică, piatră, mai rar din metal. Capetele de shisha utilizate cel mai frecvent sunt din ceramică. Pentru a utiliza conducta de apă, este necesar un furtun cu mufă.

Spre deosebire de țigări sau trabucuri, tutunul nu este aprins direct, ci încălzit, folosind cărbune obținut din coji de nucă de cocos. Fumatul unei shisha poate dura 30 până la 90 de minute, în funcție de cantitatea de tutun și cărbune.

O selecție colorată

Narghileaua este disponibilă în diferite dimensiuni și forme, bolurile pot avea o capacitate de un litru sau pot conține peste zece litri de apă. Designul shisha-urilor este, de asemenea, foarte diferit, colorat, ceea ce reflectă originea orientală. Varietatea alegerilor nu se reflectă doar în proiectarea aparatului în sine, ci și în tutun.

Tutunul Shisha este foarte divers și are o consistență complet diferită față de tutunul pentru țigări. Este mult mai umed, mai colorat și are un miros intens. Datorită umidității ridicate și a căldurii indirecte, acesta arde încet și formează un fum gros, alb, asemănător vaporilor, atunci când este expirat. 

Există multe arome diferite. Soiurile de tutun proaspăt, dulce și fructat sunt deosebit de populare, cele mai frecvente fiind următoarele: măr, lămâie, căpșună, pepene, mentă, cireașă, mango, mentol, struguri sau piersică.

În plus față de soiurile fructate, există și diverse amestecuri și soiuri mai neobișnuite, cum ar fi cafeaua sau ciocolata. Gusturile și preferințele sunt foarte diferite, iar tipurile de tutun au, de asemenea, arome diferite, în funcție de furnizor.

Cărbunele

Cărbunele este utilizat pentru încălzirea tutunului, în principal fiind disponibile comprimate cu cărbune ușor de aprins, care sunt prevăzute cu cantități mici de pulbere neagră sau magneziu. Acest lucru face foarte simplă aprinderea unei tablete de cărbune și menținerea căldurii pe o durată de până la 90 de minute. În barurile de narghilea, se folosește adesea cărbune clasic strălucitor direct de la sobă, ce trebuie înlocuit mult mai frecvent. Dar acesta completează experiența din punct de vedere al atmosferei. Pentru uz casnic, cu toate acestea, se recomandă comprimatele standard de cărbune din coaja de nucă de cocos.

Vânzarea de shisha și accesorii

Narghileaua este disponibilă atât online, cât și în magazine specializate. Trebuie avut în vedere faptul că fumatul de shisha, la fel ca țigările sau trabucurile, este tutun care conține nicotină și, prin urmare, nu este potrivit pentru tineri. Livrarea produselor din tutun către persoanele sub 18 ani, inclusiv picături de tutun shisha sunt interzise. Vânzările pe internet sunt, de asemenea, disponibile numai pentru persoanele cu vârsta legală.

Te-ar putea interesa si

Vezi si

iFiT ActivePulse ™: antrenament personalizat în funcție de ritmul cardiac

Aceasta este o nouă eră în care antrenamentele se realizează în funcție de ritmul dvs. cardiac, datorită iFit® ActivePulse ™. Aparatul este ajustat  automat...

Producție cabine de pază și toalete ecologice

Ibra Distprod oferă o soluție de toalete ecologice, accesibile si durabile pentru cei care trăiesc în cabine de pază, case mici, bărci sau rulote....

Consultant fonduri europene

Cashconsult.ro  oferă pregătirea și gestionarea proiectelor europene în cadrul tuturor programelor europene și de finanțare. Firma de consultanță oferă consiliere cu privire la soluțiile specifice legate de...

Sfântul Andrei: când se sărbătorește ziua numelui? Înțelesul numelui, frazelor și imaginilor de trimis sărbătoriților

Sfântul Andrei este Sfântul din 30 noiembrie: iată originile sfântului, semnificația numelui, fraze, imagini și o serie de generalități pe care este bine...

IsaDora, cel mai cunoscut brand de machiaj din Suedia este disponibil si in Romania. De ce sunt atat de iubite produsele de machiaj Isadora

Fondat in urma cu aproape 4 decenii cu scopul de a inspira fiecare femeie sa isi exploreze si etaleze frumusetea naturala pastrandu-si in acelasi...