Narghileaua: o experiență orientală extrem de populară. Descoperă ce presupune fumatul de shisha.

Narghileaua este cunoscută de mai multe secole, pentru prima oară fiind utilizată în Egiptul antic și India, înainte de secolul al XVI-lea.  A fuma shisha este un obicei sociabil care a fost reprezentat în mod predominant în lumea arabă de foarte mult timp și care este acum foarte popular și în Europa de zeci de ani. Spre deosebire de fumatul de țigări, shisha se concentrează pe o activitate comună dintre prieteni. Fumatul unei shisha este o activitate obișnuită, de obicei mai multe persoane împărtășesc o narghilea, fie în aer liber, în baruri și saloane de shisha sau la festivaluri. Mai mult, acum ea poate fi achiziționată de la un magazin de narghilea, astfel încât să te poți bucura în propria casă de această activitate.

Cum este construită shisha?

O narghilea este formată dintr-un vas de sticlă umplut cu apă pură, în cea mai mare parte se folosește apă simplă de la robinet, deși există acum arome care conferă aburului o notă specială, intensă. Vasul de apă se numește castron sau vază. O coloană de fum este atașată la vază, care este prevăzută cu o supapă de presiune pentru a lăsa aburul să iasă. Coloana de fum este realizată din metal, iar capul este atașat la partea superioară a coloanei. La rândul său, aceasta este realizată din sticlă, ceramică, piatră, mai rar din metal. Capetele de shisha utilizate cel mai frecvent sunt din ceramică. Pentru a utiliza conducta de apă, este necesar un furtun cu mufă.

Spre deosebire de țigări sau trabucuri, tutunul nu este aprins direct, ci încălzit, folosind cărbune obținut din coji de nucă de cocos. Fumatul unei shisha poate dura 30 până la 90 de minute, în funcție de cantitatea de tutun și cărbune.

O selecție colorată

Narghileaua este disponibilă în diferite dimensiuni și forme, bolurile pot avea o capacitate de un litru sau pot conține peste zece litri de apă. Designul shisha-urilor este, de asemenea, foarte diferit, colorat, ceea ce reflectă originea orientală. Varietatea alegerilor nu se reflectă doar în proiectarea aparatului în sine, ci și în tutun.

Tutunul Shisha este foarte divers și are o consistență complet diferită față de tutunul pentru țigări. Este mult mai umed, mai colorat și are un miros intens. Datorită umidității ridicate și a căldurii indirecte, acesta arde încet și formează un fum gros, alb, asemănător vaporilor, atunci când este expirat. 

Există multe arome diferite. Soiurile de tutun proaspăt, dulce și fructat sunt deosebit de populare, cele mai frecvente fiind următoarele: măr, lămâie, căpșună, pepene, mentă, cireașă, mango, mentol, struguri sau piersică.

În plus față de soiurile fructate, există și diverse amestecuri și soiuri mai neobișnuite, cum ar fi cafeaua sau ciocolata. Gusturile și preferințele sunt foarte diferite, iar tipurile de tutun au, de asemenea, arome diferite, în funcție de furnizor.

Cărbunele

Cărbunele este utilizat pentru încălzirea tutunului, în principal fiind disponibile comprimate cu cărbune ușor de aprins, care sunt prevăzute cu cantități mici de pulbere neagră sau magneziu. Acest lucru face foarte simplă aprinderea unei tablete de cărbune și menținerea căldurii pe o durată de până la 90 de minute. În barurile de narghilea, se folosește adesea cărbune clasic strălucitor direct de la sobă, ce trebuie înlocuit mult mai frecvent. Dar acesta completează experiența din punct de vedere al atmosferei. Pentru uz casnic, cu toate acestea, se recomandă comprimatele standard de cărbune din coaja de nucă de cocos.

Vânzarea de shisha și accesorii

Narghileaua este disponibilă atât online, cât și în magazine specializate. Trebuie avut în vedere faptul că fumatul de shisha, la fel ca țigările sau trabucurile, este tutun care conține nicotină și, prin urmare, nu este potrivit pentru tineri. Livrarea produselor din tutun către persoanele sub 18 ani, inclusiv picături de tutun shisha sunt interzise. Vânzările pe internet sunt, de asemenea, disponibile numai pentru persoanele cu vârsta legală.

Te-ar putea interesa si

Vezi si

Soluţii adaptare aparate electrice UK Anglia la România

Ai un aparat electric din Anglia cu stecher UK şi vrei să-l foloseşti la priza românească? Îţi prezentăm câteva soluţii pentru a rezolva această...

Cum să alegi un pătuț din lemn pentru copii

Pe lângă cărucioare și scaune auto, părinții au nevoie și de pătuțuri din lemn pentru copiii lor. Acesta trebuie ales cu înțelepciune și cu atenție. Datorită gamei largi...

Oportunități și motive pentru a învăța o limbă străină

Învățarea limbii germane poate fi o experiență valoroasă și plină de satisfacții pentru oricine este interesat să-și extindă cunoștințele de limbă și înțelegerea culturală....

Cearcănele: Cum apar și cum puteți scăpa de ele?

Cearcănele sunt o problemă des întâlnită pentru mulți oameni și pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi lipsa de somn,...

Ce influenţează atractivitatea în cuplu?

Comportamente dependente de atractivitate Stiaţi ca elefanţii de mare consuma aproape o jumătate de tonă de grăsime în timpul ritualului de împerechere anual? Multe animale consuma mult timp şi energie pentru ritualurile de...